​İstasyon Parkı'na ödül

GAZİANTEP Büyükşehir İstasyon Parkı, Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi'nin 'Tematik Ve Yenilikçi Uygulamalar Ödülü' kategorisinde ödül aldı


Yayımlanma : 24.02.2017
İstasyon Parkı'na ödül

Yıllardır miting ve özel kutlamaların yapıldığı İstasyon Meydanı, Büyükşehir İstasyon Parkı olarak hizmet veriyor. Toplamda 72 bin metrekare alan üzerine kurulan parkın 26 bin metrekaresi yeşil alan, 9 bin metrekare alan olan Gar Meydanı ise yenilerek park alanına dahil edildi. Parkın hemen yanı başında bulunan ve terk edilmiş olan eski lojmanlar restore edildi. Parkın içinde ayrıca, Devlet Demir Yolları'ndan temin edilen gerçek vagon ve lokomotifler kafeteryalara dönüştürüldü. İstasyon Parkı içinde ayrıca, macera parkı, splash park-su oyun alanı, çocuk oyun parkları, fitness alanı, koşu yolu, yürüyüş yolları, basketbol, voleybol, çok amaçlı saha, mini halı saha, süs havuzları ve su oyunları, asma-germe rengarenk membranlarla gölgelik alanlar ve oturum alanları, oturma-dinlenme mekanları, restoran-kafe, mescid, büfe-satış birimi, kent mobilyaları da bulunuyor.

 

Parka, Süs Bitkisi ve Peyzaj Mimarlığı sektörünün prestijli ödülü olan 'Plant Ödülleri 2015-2016'da 'Tematik Ve Yenilikçi Uygulamalar Ödülü' verildi.

Yorumlar


Sadece üyeler yorum yapabilir.
[Giriş Yap] & [Üye Ol]

Henüz yorum yapılmamış.