​Palandöken’e 5 Yeni Park

Erzurum'un merkez Palandöken ilçe Belediye Başkanı; Kayakyolu, Yıldızkent ve Yunus Emre Mahallelerinde 5 park yapılacağını açıkladı.


Yayımlanma : 23.05.2017
Palandöken’e 5 Yeni Park

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 1994 yılından 2009 yılına kadar olan 15 yıllık süreçte 120 dönüm yeşil alan oluşturulurken son 8 yılda 123 dönüm alanı yeşile dönüştürdüklerini bildirdi. Kayakyolu'ndaki Şehitler Parkı'nın iki ve üçüncü etaplarını başlatacaklarını, Yıldızkent ve Yunus Emre Mahallesi ne de park yapacaklarına işaret eden Bulutlar, projelerin tamamlanmasıyla birlikte ilçe halkının 5 yeni parka daha kavuşmuş olacağını belirtti. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şunları söyledi:
"Şehitler Parkı'nı iki ve üçüncü etap projeleriyle Palandöken Dağı'nın etekleriyle buluşturacağız. Sadece bu projemiz 11 bin metrekare alan üzerinde hayat bulacak. Böylece Palandöken Dağı tüm güzelliğiyle ilçemizle adeta entegre hale gelmiş olacak. Yıldızkent bölgesinde bin 500 ile 2 bin metrekare arasında değişen büyüklüklerde 3 yeni park yapacağız. Yunus Emre Mahallesi Nergiz Evler bölgesinde de, 8 bin 500 metrekare alan üzerinde bir başka park kuracağız. Parklarda dinlenme ve mesire alanları, çocuk oyun parkurları, mini futbol ve basketbol sahaları yer alacak. Ayrıca aileler için özel kameriyeleri bu parklarda konuşlandıracağız. Spor yapmak isteyen vatandaşlarımız da, yine parklarımızdaki diğer araç ve gereçlerden ücretsiz istifade edebilecekler. 2017 sezonunda hayata geçirilecek park projeleriyle toplamda 25 bin metrekare alanı daha yeşillendirmiş olacağız. Böylece 2009 yılından bu yana ilçede yeşil alan miktarı da 150 dönüme ulaşacak."

Yorumlar


Sadece üyeler yorum yapabilir.
[Giriş Yap] & [Üye Ol]

Henüz yorum yapılmamış.