​AMEGA Yönetici Ortağı Hakan Yıldırıcı Röportajı

"Yılın En Başarılı Ürün Ödülünü de Alan Yıldızımız, Formula Replicar Full-Body Ürümüzü, Temalı Projeler ve Büyük Bütçeli Yatırımlar İçin Öneriyoruz"


Yayımlanma : 09.02.2016
AMEGA Yönetici Ortağı Hakan Yıldırıcı Röportajı

Kısaca firmanız ve hizmetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

AMEGA, hareket teknolojileri ve simülasyon konularında uzman bir projelendirme ve mühendislik firmasıdır. Teknoloji ve mühendisliği en üst seviyede kullanarak “dinamik hareket teknolojileri ve kontrolü” alanında faaliyet gösteren AMEGA; sahip olduğu know – how ve imalat kabiliyeti ile farklı sektörlerde anahtar teslim projeler sunan köklü, öncü, yenilikçi ve esnek bir çözüm firmasıdır.

Gerektiğinde kendi teknolojisini üretebilecek teknik altyapıya sahip olan AMEGA, üretim tekniği, ürün gamı ve geliştirdiği çözümlerle bağlı bulunduğu sektörlerde ilkler arasında yer almakta; deneyimli mühendis ve teknisyen kadrosuyla projelendirme ve üretimin her aşamasını, bu amaç için tasarlanan yeni 4.000 metrekare kapalı alanlı fabrikasında, kendi bünyesinde tamamlamaktadır. Kuruluşundan bu yana amaç edindiği müşteri tatmini ilkesi ve fikri harekete dönüştürme yeteneği ile, bir çok standart ve özel projede ihtiyaca yönelik anahtar teslim ürün ve çözümler geliştiren AMEGA, hareket teknolojileri ve simülasyon alanında Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında birçok lokasyonda hizmet vermeye devam etmektedir.

Aynı zamanda AMEGA hızla değişen oyun ve eğlence sektörüne, başta kendi markaları Playmotion ve Cinemotion olmak üzere, sürekli geliştirdiği heyecan verici ileri teknoloji alternatif ürünleri ile çok ciddi katkılar yapan bir teknoloji firmasıdır.

 

Eğlence- Etkinlik sektörü gün geçtikçe gelişme gösteriyor. Siz sektörün bu gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce önümüzdeki süreçte sektörel anlamda ne gibi değişimler/ gelişmeler olacak?

Eğlence endüstrisi çok geniş yelpazeye sahip ürünler için kullanılan bir endüstridir. Türkiye ve dünyada eğlence sektörü teknolojinin gelişimiyle birlikte çok farklı boyutlara taşınmıştır. Bu bağlamda teknolojik gelişmeler eğlence sektöründe önemli bir rol oynamaktadır. Teknolojik gelişmeler, yeni eğlence ürünlerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Sinema, müzik, video oyunları gibi ürünler, dijital çağda iyi yönde geliştirilebilen eğlence ürünleri olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durumda da teknoloji, eğlence endüstrisinin ekonomik yapısını büyük oranda etkilemekte ve değiştirmektedir.

 

Kendinizi sektör içinde nerede görüyorsunuz? Firmanızın sektörde güçlü olduğu ve sizi rekabette öne çıkaran yanlarınız nelerdir?

AMEGA hızla büyüyen bu pazarda ürettiği ürünlerin üstün özellikleri ve devrim niteliğindeki farklılıkları ile kolayca rakiplerinin önüne geçmeyi başarırken, dünya standartlarında üretimi ile aynı zamanda yatırımcılarına çok özel şartlarla, eğlenceli bir iş hayatına atılma fırsatı veriyor.

AMEGA hareket teknolojisi uzmanlığından ve yaptığı AR-GE çalışmalarından elde ettiği know-how ile hayal gücünü birleştirerek oyun eğlence dünyasında hızla değişen müşteri taleplerini doğru analiz edip, tam olarak karşılamayı amaç edinmiştir.

 

Önümüzdeki süreçte AMEGA sektörün gelişimine katkıda bulunmak için neler yapmayı planlıyor?

AMEGA’nın bu anlamda attığı en önemli adım WCM (World Class Manufacturing – Dünya Klasında Üretim) metodolojisi ile üretime geçmek olmuştur. Tamamen bu amaçla tasarlanan ve işletmeye alınan yeni fabrikasında rekabet gücünü sistematik bir biçimde iyileştirmek ve geliştirmek için ciddi adımlar atmıştır. WCM temel olarak İş Güvenliği, Kalite, Maliyet, Teslimat ve Çevre konularına odaklanarak her birinde “Sıfır”a ulaşmayı hedeflemektedir: Sıfır iş ve çevre kazası, sıfır kalite hatası ve sıfır kayıp. Bu doğrultuda sektöre uluslararası kalitede, dünya çapında rakipleri ile rahatlıkla rekabet edebilecek bir marka kazandırma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

 

AMEGA olarak kısa ve uzun vadedeki hedefleriniz nelerdir?

AMEGA olarak sektördeki hedefimiz yeni nesil eğlence anlayışında öncü ve yaratıcı bir firma olmak, uluslararası standartlarda kaliteden ödün vermeden üretim yapmaktır. Bu konuda tüm sertifikasyon ve alt yapı çalışmalarımızı tamamlamış, hızlı kazanç geri dönüşü ve sıra dışı eğlence anlayışı ile hem yatırımcısını hem de onların müşterilerini memnun edecek teknolojik ürünler ortaya koymuştur.

 

ATRAX Fuarı hakkında görüşlerinizi ve beklentilerinizi açıklar mısınız?

Sektördeki büyük bir boşluğu doldurup çok önemli bir misyonu üstlenen ATRAX Fuar organizasyonunu, yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçilerin gerek yurt içi gerekse yurt dışı ziyaretçilerini ağırlama fırsatı bulacağımız, firmamız için çok önemli bir etkinlik olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizde bu fuar gerçekleştiği sürece firma olarak katılımımızı ve desteğimizi sürdüreceğiz.

Bu arada organizasyonun önemli bir parçası olan Shining Star Awards- Eğlence Ödülleri’ni de çok önemsiyoruz. Bu ödüllerin ne kadar yerinde ve başarılı olduğunu, firmaların yaratıcılığını büyük ölçüde desteklediğini hatta zorladığını da özellikle belirtmek isterim. Her yıl bu konuda titizlikle hazırlanan bir ekibimiz var ve bizi sürekli yeni ürünler üretmeye teşvik ediyor. Bu sayede kendimizi sürekli yenilenmeye ve yaratıcılığa zorluyoruz.

 

Bu yıl ATRAX Fuarı AMEGA için nasıl geçti?

ATRAX Fuarı’nın her yıl olduğu gibi bu yıl da bizim için verimli ve başarılı geçtiğini söyleyebilirim. Bu fuar sektördeki çok büyük bir boşluğu dolduruyor ve Türkiye’deki eğlence sektöründe üretim yapan ve katma değer üreten tüm firmaların kendini göstermesi için iyi bir fırsat sunuyor. Bunun yanında sektörün daha da büyümesi ve gelişmesi için çok fazla bağlantı ve yayın yapılması gerekiyor. ATRAX, bu bağlamda bunu misyon edinerek ve bu görevi yerine getirmeye çalışarak her geçen yıl eğlence sektörünün büyümesinde büyük bir rol oynuyor.

İlk kurulduğu günden itibaren katıldığımız ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen ATRAX Fuarı’nda AMEGA Entertainment grup markalarımızdan Playmotion Formula1 simülatörlerimizi ve özel olarak tasarlanmış Race Center konseptimizi, standımızda sergiledik. Bu konsepti tüm adrenalin severler ve spor tutkunları için ortak buluşma noktası ve kendilerine ait, sahip çıkacakları bir alan olması için tasarladık. Ürünlerimizi sıradan oyun eğlence alanlarındaki eğlence makinelerinin yanında kaybolsun istemedik. Kendi hikayesi ve karakteri olan bir alan olması, meraklılarının uğrak yeri ve vazgeçilmezi olmasını istedik. Bunun için de her türlü ayrıntıyı düşünerek “yarış temalı” mini bir dünya yarattık. Misafirlerimiz bu alana girdikten sonra kendilerini yarış ambiyansının içerisinde hissetmelerini sağlamak için, onları bazen pistte bazen padokta bazen de türbinde hissettirerek yarışa hazırlamak istedik.

Ayrıca bu standın tasarımında ve imalatında büyük emekleri olan değerli çözüm ortağımız Futura Form ailesine de teşekkür etmek istiyorum.

 

Fuarda sergilediğiniz Playmotion F1 RepliCar ürünleriniz ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Bu ürünlerinizin sizi en çok heyecanlandıran ve fark yarattığını düşündüğünüz özellikleri nelerdir?

Ürünlere bakıp da heyecanlanmamak imkansız. Eğer adrenalini ve eğlenmeyi seviyorsanız, Formula 1 hayranı olsanız da olmasanız da ürünlerimiz muhakkak sizi bir yerden yakalar, bu heyecanı size aktarır.

ATRAX’ta sergilediğimiz Formula 1 simülatörlerimizi iki ayrı model ile satışa sunuyoruz. Ürünlerimizdeki bu çeşitlilik benzer müşteri kitlesine hitap etmesine rağmen yatırımcısına iki ayrı yatırım modeli seçeneği de sağlıyor.

Yılın en başarılı ürün ödülünü de alan yıldızımız, Formula Replicar Full-Body ürümüzü, temalı projeler ve büyük bütçeli yatırımlar için öneriyoruz. Bu ürünümüzün altında çok ciddi bir teknoloji yatar ve uçak simülatörü teknolojisi ile üretilmiş Türkiye’nin tek, Dünya’nın da sayılı simülatörlerindendir. Bir de bu teknolojik platformun üzerinde, birebir Formula 1 aracının replikasını hayal edin. Direksiyonundan, ayarlanabilir pedal takımına, sürücünün oturma antropometrisinden üretim teknolojisine kadar tüm ayrıntılarının özenle tasarlanıp imal edildiği bir Formula 1 simülatörü. Kısaca gerçek Formula pilotlarının eğitiminde kullanılan simülatörleri üretiyoruz ve meraklılarının kullanımına sunuyoruz diyebiliriz.

Diğer ürünümüz ise Formula Replicar Half-Body ürünümüzdür. Bu ürünümüzü de ikili stand seçeneği ile beraber sunuyoruz. Bu platformun en önemli özelliği, tek başına bir yarış kompleksi özelliği taşıyor olmasıdır. Bu özelliği kesinlikle rakipsiz olup üzerinde çok fazla detay ve donanım barındırır. Yani içinde yer alan iki muhteşem simülatörü ile birlikte tam bir şov ürünüdür. Üzerindeki geniş ekran televizyonları aracılığı ile her bir simülatörün üzerinde bulunan iki adet kamera görüntüsünü ve yarışın tüm heyecanını dışarıdaki meraklı kalabalığa aktarır. AMEGA ENTERTAINMENT tarafından özel hazırlatılmış birbirinden heyecanlı, yarış görüntüleri de yarışın olmadığı anda devreye girerek, meraklıları adeta baştan çıkararak yarışa çağırır. Bunun yanında özel sahne tasarımı sayesinde üzerinde barındırdığı hareketli ışıklar, dev ekranlar, led kayar alın bandı, ses sistemi reklam alanları ve skorboard gibi bir çok donanımı ile herkesin dikkatini çekerek bu ambiyansın içine almayı başarır.

Aynı anda bütün simülatörlerin birlikte yarışabileceği, gerçek Formula 1 yarış heyecanını birebir tecrübe edebileceğiniz, yarıştaki tüm verileri kaydedebileceğiniz,  zorluk seviyesinin ayarını yapabileceğiniz ve daha birçok özelliğe sahip bir simülatörlerden bahsediyoruz.

Özetle, tüm adrenalin tutkunlarına, tasarımından hareket gerçekliğine, en ince ayrıntısına kadar özenle üretimini gerçekleştirdiğimiz simülatörlerimizle, yeni nesil, yepyeni bir deneyim vaat ediyoruz.

Biz de değerli ülkemizde böyle bir teknolojiyi üretip dünyaya satmanın haklı gurunu duyuyoruz.

 

Shining Star Awards’da bu yıl “En Başarılı Yeni Ürün” kategorisinde Playmotion F1 RepliCar ürününüz ile ödül kazandınız. Bu konuyla ilgili duygu ve düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

ATRAX Fuarı da bu hikayemizi ve konseptimizi sergilememiz adına çok iyi bir fırsat oldu bizim için. Konseptimizi oluşturan ürünlerimiz ise görevini fazlası ile yerine getirdi. Fuarın en hareketli ve ilgi çekici stantlarından biri olmakla kalmadık, bir de bu başarımızı Shining Star Awards ödüllerinden “Yılın En başarılı Ürünü” ödülünü alarak taçlandırdık. Geçen yıl da aynı ödülü, Cinecoaster xD RollerCoaster sinemamızla yine biz almıştık. İkinci kez üst üste aldığımız bu ödüller ile sorumluluğumuz katlanarak artıyor ve her geçen zaman daha iyisini yapma gayreti içerisinde buluyoruz kendimizi. Bu açıdan bu tip ödülleri çok faydalı ve motive edici buluyorum.

Yüksek teknoloji üretimin olması gerektiğinden daha az olan ülkemizde, bunun bilincinde bir firma olarak özellikle eğlence sektörü için dünya standartlarında yüksek teknolojili ürünler geliştirmek için çalışıyoruz. Elbette bu ürünlerimizin ödüle layık görülmesi de bizi bir sonraki projemize başlamak için daha da hevesli ve sorumlu hale getiriyor.

Yorumlar


Sadece üyeler yorum yapabilir.
[Giriş Yap] & [Üye Ol]

Henüz yorum yapılmamış.