Osmaniye Masal Park, bulunduğu bölgede benzeri olmayan, Osmaniye’nin tanıtımına katkı sağlayacak ve aynı zamanda bölgesel cazibe alanı haline gelecek bir eğlence ve dinlenme alanı olarak planlanmış bir proje olma özelliğini taşıyor.
Bu alan planlanırken ekonomik ve sürdürülebilir olmasına, yeni yapılan yatırımın da geri dönebilir olmasına özen gösterilmiş. Tüm bu ekonomik ve sosyal kaygılara eş olarak; kültürel anlamda da Osmaniye’de yer alacak böyle bir parkın öz kültüre ait olması da Osmaniye Belediyesi için yol gösterici olmuş.
Projenin birincil amacı, günümüzde yabancı kültür baskısı altında kalmış çocukları ve gençleri sanal dünyanın zararlarından ve kültürel erozyonundan korumak, onlara kendi milletlerine ve tarihlerine ait masal kahramanlarının yaşadıklarını aktarmak yolu ile Türk kültürünü gelecekte de canlı tutmak olarak belirlenmiş.
Osmaniye Masal Parkı 55 dönümlük geniş bir arazi üzerinde yer alacak ve Türkiye’nin yedi bölgesine (Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu) ait dioramalarla gezilmemiş, görülmemiş yerlere dair özellikler ziyaretçilere aktarılıyor olacak.
Masal Park içerisinde yer alacak alanlar ise şöyle: Giriş Kalesi ve Buluşma Meydanı, 500 araçlık açık otopark, giriş alanında tematik dükkanlardan oluşan bir Alışveriş Sokağı, 11 dev Türk Masal Kahramanı Heykeli, içlerinde Galata Serbest Düşüş Kulesi, Van Gölü Canavarı Roller Coaster, Pamukkale Splash su oyunu, Anadolu Rüyası, Nuh’un Gemisi, Karadeniz bot gezintisi oyunlarının da bulunduğu toplam 12 atraksiyon, çocuklar için interaktif su oyun alanları, soft play oyun alanları, dev dijital oyun çadırı, dev tırmanma oyun grubu, amfitiyatro, 7D sinema, Kuş Cenneti, Hayvanat Bahçesi, Akvaryum Tüneli, aralarında İzmir Saat Kulesi, Truva Atı, Ani Harabeleri’nin de bulunduğu her bölgeye ait yedi temel simge, tüm parkın seyredilebileceği bir Seyir Terası, iki adet Gölet, cafe ve restaurantlar, masal anlatan ağaç, masal evleri ve tren yolu.
Masal Park, daha şimdiden kentte yaşayanların rahatlayabileceği, eğlenebileceği, sosyalleşebileceği ve bir araya gelerek kentsel aidiyet duygularını güçlendirebilecekleri sosyal bir alan olarak değerlendiriliyor.