Ziylan Gayrimenkul, WaterGarden İstanbul projesiyle Türkiye’nin eğlence ve yeme içme hayatının yeni çekim merkezi olmaya hazırlanıyor. Dört ay sonra hizmete girecek olan WaterGarden İstanbul, Nostalji Sokağı bölümünde en az 50 yıl ve daha üstü geçmişe sahip yöresel lezzetlerin sunulduğu mekanları bir araya getirecek. Bu amaçla geçen ay Gaziantep ile başlatılan “Anadolu Lezzetleri Buluşması”nın ikincisi Adana’da gerçekleşti.
Ülkemizin marka olmuş, nadide mutfaklarına sahip olan şehirleri Mersin, Hatay ve Antalya’nın da katılımıyla gerçekleşen buluşma; yerel lezzetleri keşfetmeyi ve bu lezzetleri WaterGarden çatısı altında buluşturmayı hedefliyor. Gurme-yazar Mehmet Yaşin ve Ziylan Gayrimenkul Genel Müdürü Mehmet Mutlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen Anadolu Lezzetleri Buluşması’nın ikincisinde Adana’nın binbir lezzeti bir araya geldi.
“Lezzetli Turizm Artık Çok Moda”
Anadolu lezzetleri konusunda uzman olan Mehmet Yaşin sözlerine; tüm dünyada moda olan gastronomi turizmi, lezzet turizmi ya da kendi deyimiyle “lezzetli turizm” hakkında bilgiler paylaşarak başladı. Ziylan Grup ve Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan’ın bu konuyla ilgili öncülük yapmak üzere çalışmalarını hızlandırdığını söyleyen Yaşin, konunun öneminin anlatılması için geçen ay başlayan Anadolu Lezzetleri Buluşması’nın öneminden söz etti. Adana’dan Antakya’ya kadar, Akdeniz çanağını temsilen bir araya gelinen bu yeni buluşmada yöresel lezzetlerin ülke turizmine ve tanıtımına katkısını anlattı.
Mehmet Yaşin; “Turizm sektörü güneşi satar, denizi satar, coğrafyayı ve tarihi satar. Son yıllarda buna bir de lezzet eklendi. Şimdi tüm ülkeler özel lezzetlerini dünyaya duyurmak, kendilerini yemekle tanıtabilmek için bir takım faaliyetlere başladılar. Bunun adına da “gastro-diplomasi” adı verildi. Lokanta ve yemekler aracılığıyla gidilen ülkelerde aslında ülke tanıtımı yapılıyordu. Bunu en iyi yapan Tayland’dı. Devlet ve özel sektör bir araya gelerek Tayland mutfağının dünyaya yayılmasını sağladılar. Böylece Tayland yemeklerini yiyenler, ülkeyi merak ettiler ve ülkeyi ziyaret etmeye başladılar. Yemeğin peşine akılan insanlar iyi para harcayan insanlardır. Artık lezzet başkentleri doğuyor. İstanbul’da bu başkentlerden bir tanesi… Yılda 15 milyon yabancı turist ve bir o kadar yerli turist İstanbul’a geliyor. Türkiye’nin tüm lezzetlerini İstanbul’da tadıyor. Adana kebabını yediğinde çok beğenince de o şehre giderek yerinde deneyimliyor. Anadolu’nun yüzlerce yıllık lezzet neferleri İstanbul’da olmalı ve kendi şehirlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmalı” dedi.
Ziylan Gayrimenkul Genel Müdürü Mehmet Mutlu; WaterGarden İstanbul projesinin Ziylan Gayrımenkul için öneminden söz ederek sözlerine başladı. İstanbul Ataşehir’de 750 milyon TL yatırım bedeli olan merkezin açıldığında, gastronomi ve eğlence alanında ülkemizde pek çok ilke imza atacağını söyledi. Anadolu’da kalmış, özlenen lezzetlerin İstanbul’da, Ataşehir’de, WaterGarden’ın en önemli bölümlerinden olan Nostalji Sokağı’nda bir araya geleceğini anlatan Mutlu, en az 50 yıllık lezzetlerin yer alacağı bambaşka bir lezzet alanı kurulacağını söyledi. “Bugün; Adana, Antakya, Mersin, Hatay’dan gelip bizlerle bir arada bu buluşmayı gerçekleştiren mekan sahibi dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu lezzetlerin tüm Türkiye ve dünyaya WaterGarden ile açılmasına destek olmak istiyoruz” dedi.
“Türkiye yeme içme sektöründe yıllık 24 milyar dolar para harcanıyor”
WaterGarden İstanbul Genel Müdürü Tolga Alişoğlu; “Dünyayı araştırdığımızda gerçekleştirmeye aday olduğumuz yeme-içme ve eğlenceyi bir arada sunan böyle bir yatırım göremedik. O anlamda WaterGarden İstanbul çok önemli bir misyon üstleniyor” dedi. Dünyada eğlence ve gastronominin artık bir arada ilerlediğini anlatan Alişoğlu; “Yeme içme ve eğlence alanları bir arada olduklarında yarattıkları sinerji birbirini destekliyor. Biz de projemizde yeme-içme ve eğlenceyi bir arada sunuyoruz. Sektörde yıllık 24 milyar dolar harcanıyor yani insanlar dışarıda yemek yemek için para harcamaktan çekinmiyor. Bunun da yarısı, 12 milyar doları İstanbul’da harcanıyor. Her gece yaklaşık 350 bin kişi sadece yemek yemek için İstanbul’da dışarı çıkıyor. Evet biz İstanbul’da çok önemli bir çalışmanın altına imzamızı atıyoruz, yaptığımız işte hem bir gönüllülük esasıyla çalışıyoruz hem öncü olma misyonu üstleniyoruz ama diğer taraftan da buraya yatırım yapan kiracıları düşünmek zorundayız” dedi. Tolga Alişoğlu; “İşte tam da bu yüzden eğlence ve gastronomiyi WaterGarden İstanbul’da bir araya getirdik. İstanbul Ataşehir’deki yeni finans merkezinin yanındayız, çevremizde 1,5 milyon insan yaşıyor. Ve biz burada yeme içme alanlarını; bir futbol sahası büyüklüğünde şov havuzu, şehir parkı, 11 sinema salonu, tiyatro salonu, organik ürünlerin satılacağı Taze Pazar, mutfak sanatları okulu, extreme park, çocuk eğlence alanları ve çeşitli bölümlerle destekliyoruz. İnsanların WaterGarden’a gelip yemek yiyip eğlenmelerini istiyoruz. Eskiden insanlar yaşamak için yerlerdi, şimdi ise yemek için yaşıyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.
Eğlence ve gastronomi merkezi olarak konumlanan WaterGarden İstanbul ile Türk ve dünya mutfağından eşsiz örneklerin sunulacağı mekanlar, Türkiye’nin her köşesinden yöreye özgü geleneksel tatların İstanbul’daki ilk adresleri, Anadolu’da doğup bir metropolde ilk defa yer alacak markalar, en sevilen markaların en özel konseptleriyle restoranlar, bistrolar, kafeler, food court ve lezzet noktaları yer alacak.